PR článek

Grilovací sezona

Jakmile se počasí jen trochu ustálí, zmocní se spousty lidí nálada na grilování.

Staří mazáci to vědí samozřejmě už dávno, nováčci si ale kladou otázku: který gril je nejlepší? Tak snadno se na to nedá odpovědět, protože každá varianta má svoje výhody. Nejrozšířenější je klasický gril na dřevěné uhlí, který je k dostání v mnoha variantách, otevřený, částečně otevřený nebo s poklopem. Čím se vyznačuje? Typickou chuť po grilování, které si mnoho z nás na mase obzvláště cení, propůjčuje jen dřevěné uhlí – používejte nejlépe značkové dřevěné uhlí! Plynové a elektrické grily mají výhodu, že se nemusí čekat na správný žár, stačí jen otočit přívodem plynu, popřípadě zastrčit zástrčku do zásuvky a už je gril připravený! Horko se dá u plynových a elektrických grilů jednoduše nastavit pomocí regulátoru, kromě toho téměř nevzniká dým a proto se ideálně hodí na použití na balkoně.

TIP ODBORNÍKA

Podpálení grilu

Použití takzvaného startovacího komínu patří k nejspolehlivějším a nejbezpečnějším metodám zapálení v grilu. Jednoduše se přidá trochu dřevěného uhlí, pod něj podpalovací kostka, a za krátko máte kompaktní, dobře rozžhavený základ pro gril. Podpalovací kostky se mohou umístit také přímo pod několik hromádek uhlí. Potraviny ke grilování ale položte na gril až tehdy, když je podpalovač kompletně spálený, jinak budou mít nepříjemnou chuť!

Grilovací sezona na Baumax.cz