Broušení nástrojů

Broušení dláta

U truhlářských, nebo řezbářských dlát, ale i hoblíkových nožů, je třeba dát velký pozor na jejich ostrost. Tupé dláto je nejhorší vizitka kutila,... celý návod >

Broušení hran

Každý se už někdy řízl o ostrou hranu plechu nebo skla, nebo si někdy zadřel třísku o neopracovanou hranu police. Abychom tomu zamezili je nutné... celý návod >

Broušení kotoučových pil

Kotoučová pila, spíše známá jako cirkulárka, je velice rozšířený dílenský stroj. V paneláku se s ní moc nesetkáme, ale na venkově je to téměř... celý návod >

Broušení nástrojů

Jistě se nenajde mnoho lidí, kteří by někdy nepotřebovali něco nabrousit, ať už nůž, nůžky nebo třeba motorovou pilu. Každý nástroj má specifickou... celý návod >

Broušení nožů

Nože jsou nejpoužívanější nástroj domácnosti, ať už kuchyňské, nebo kapesní, rybičky, nebo dokonce chirurgické a modelářské skalpely. Dokonalá... celý návod >

Broušení nůžek

Běžné kancelářské nůžky, zahradnické nůžky, nebo snad dokonce nůžky na plech musí být čas od času nabroušeny, aby byl jejich střih krásně ostrý a... celý návod >

Broušení pil

Rozdíl mezi tupou a ostrou pilou je až neuvěřitelně znát, proto je určitě dobré mít všechny pily ostré. Rozhodně to šetří kapsu a síly při řezání... celý návod >

Broušení řetězů motorové pily

Motorová pila, také řetězová pila, nebo prostě hovorově motorovka, je velice užitečná věc. Její zásluhou může být řezání dříví na zimu prácí na... celý návod >

Broušení vrtáků

Vrtáky, a zvláště potom ty do kovu a zdiva, se velice rychle otupí. Důvodem je vysoká rychlost otáčení v kombinaci se třením vrtaného materiálu. A... celý návod >